Svømmere tog guld og 28 rekorder med hjem fra vestdanske mesterskaber

09-03-2023

 

Cheftræner Peter Diinhoff ser frem til et spændende forår efter gode formtakter til vestdanske mesterskaber i Aarhus i den forgangne weekend.

Holstebro/Aarhus: Var der grund til at smile lidt ekstra, da Holstebro Svømmeclub rejste hjem efter weekendens vestdanske mesterskaber i Aarhus?

Svaret er ja. Langbanesæsonens første nationale event for junior- og seniorsvømmere blev nemlig en glimrende formtest for de 12 hurtigste svømmere fra Holstebro Svømmeclub, der havde klaret de skarpe kravtider og dermed kvalificeret sig i en eller flere discipliner.

Ud af i alt 43 starter satte Holstebro-svømmerne hele 28 personlige rekorder i vandet på Aarhus svømmestadion.

 

- Vi er i en proces, hvor vi er ved at bygge et nyt hold op lige nu. Og det går over al forventning, siger cheftræner Peter Diinhoff i en pressemeddelelse.

Buldrer derudaf

- Svømmerne buldrer bare derudaf. Vi havde måske regnet med at få seks svømmere med til de her vestdanske mesterskaber, men vi stillede med det dobbelte. Det er superstærkt, siger Peter Diinhoff.

15-årige Sophus Henningsen tog Holstebros ene medalje - guld i 200 frisvømning - med hjem.

Første april fløjtes der op til Danish Open i Bellahøj. Det er det største svømmestævne på dansk jord og samtidig mål for flere af de hurtigste Holstebro-svømmere. Peter Diinhoff hæfter sig derfor særligt ved de mange personlige rekorder, som svømmerne præsterede så relativt tidligt på sæsonen.

- Danish Open er det største svømmestævne, der bliver afholdt på dansk jord. Vi har lige nu fire svømmere, som har kvalificeret sig til det, og ugen før Danish Open er resten af holdet til et internationalt stævne i Tyskland. Så vi arbejder faktisk slet ikke på, at svømmerne skal toppe nu, forklarer Peter Diinhoff.

- Det skal de først om en måned. Så alle ligger lige nu i det, man kan kalde tung træning. Og så er det altså fremragende, at vi har kunnet sætte så mange personlige rekorder, siger cheftræneren.

De 12 svømmere fra Holstebro Svømmeclub, der deltog ved vestdanske mesterskaber, satte hele 28 personlige rekorder.

Stort stævne på hjemmebane

Til sommer i uge 26 er HSC værter ved SvømDanmarks DM for årgangssvømmere. Her kommer 300-400 af landets hurtigste svømmere i alderen fra 12-14 år og svømmer så hurtigt, at det vil være svært for de fleste at følge med.

- Det er en stor cadeau til Holstebro Svømmeclub og til Holstebros flotte svømmecenter, at vi får lov at lægge hus til så stort et event, siger HSC’s formand Dorte Krabbe.

 

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/sport/svoemmere-tog-guld-og-28-rekorder-med-hjem-fra-vestdanske-mesterskaber?fbclid=IwAR0brmY1gdE8B6xxTS63zmK4mf8fGgiLWVbpceYUdc4EmccX7YHxzYuESA8