Tiny & Mini Dragons

Dragons
Målgruppe: Børnesvømmere (ca. 8-11 år)
Holdstørrelses: 30-36 svømmere

Holdbeskrivelse:
Dragons holdene er holdet for de yngste svømmere i K-afdelingen. Der hvor de har fundet ud af, at svømning det er bare mega fedt, og det vil jeg virkelig bare gerne blive bedre til.

Overordnet formål med holdet er at skabe svømmeglæde og ligge grund for en langsigtet sportslig og atletisk uddannelse på vej, der hvor lysten og glæden bringer.

Vigtigst af alt, det skal være sjovt at svømme på Dragons.

Træningen på Dragons tager udgangspunkt i ATK 2.0 og målrettes på alderen der betegnes som prøveårene.

Derfor anbefales det så længe som muligt at gå til flere end en sportsgren, hvis vi skulle anbefale noget så gerne diverse dans, rytmisk eller springgymnastik.

For at understøtte vigtigheden af en bred sportslig udvikling har vi stor fokus på træning på land ved siden af svømmetræningen.

Hver træning indeholder begge dele.

På land er det overordnede fokus: (udover at have det mega sjovt)

Generel motorisk udvikling som målrettes niveau og alder bedst muligt i en stor gruppe. Derudover vil der for de ældste langsomt blive indlært færdigheder ift. generel fysisk træning på land med egen krop og/eller elastik, bolde og lignende.

I vandet er det overordnede fokus: (udover at have det mega sjovt)

Udvikling af tekniske færdigheder i alle stilarter og de elementer der hører hertil. Der vil løbende blive prioriteret alternative aktiviteter i vand og det er en vigtig del af holdet at vi laver meget mere end at svømme frem og tilbage.

På Dragons er der tilbud om deltagelse til stævner, det forventes at man deltager til de fleste af de stævner der udbydes ift. de forskellige aldersgrupper på holdet.

Da vi ved at der er meget stor forskel på aldersgrupperne på holdet er det også vigtigt at der vil blive lavet varieret indhold i både træning og stævnetilbud. Derfor vil der som udgangspunkt også altid være 2 trænere til stede i træningstiden.

Holdet har i stor stil fokus på sociale aspekter af en gruppedynamik, så der laves forskellige sociale arrangementer udover svømning. 

Træning og læring omkring mentale færdigheder vil blive introduceret til svømmerne.

Udtagelseskriterier
Overordnet er rekruttering til Dragons noget der sker fra svømmeskolen. Men som noget nyt kan man også selv tilmelde sig direkte fra svømmeskolen til Dragons.

Som udgangspunkt betyder der altså, at man allerede har gået til svømning i et par sæsoner og dermed har gennemgået læringsmålene for Blæksprutter, Piratfisk, Delfiner og eventuelt hajer.

Da Dragons målretter sig til børn, er det vigtigt at vi ikke kigger på nogle former for resultatmæssige kriterier, derimod har vi opsat en række statements, som er beskrivende for glæde, lyst og til dels evner i og omkring vand.

Vand og svømning er bare for fedt

Hvor er de bare seje de store svømmere, det vil jeg også gerne lære

Jeg går til svømning fordi jeg synes det er sjovt, det er ikke mine forældre der bestemmer det

Se mig: Jeg svømmer uden bælte og vinger på både lavt og dybt vand

Jeg kan både springe i vandet på lavt og dybt vand, og gerne på hovedet. Hvis jeg bliver træt, så ligger jeg mig bare lige og flyder lidt.

Jeg har grundlæggende styr på crawl og rygcrawl, og kan uden problemer svømme flere baner af det uden stop. Brystsvømning har jeg prøvet, og ved hvordan man svømmer, men det er svært. Butterflybenspark (delfinben) er jeg god til og kan nemt svømme 5+m under vandet 

Træningstider

Tiny Dragons

Tirsdag          Vand: 16.00-17.00

                       Land: 17.15-18.00

Torsdag           Vand: 16.00-17.00

                       Land: 17.00-17.20

 

Kontaktpersoner:

Louise Winkel

Laura Søby

 

Mini Dragons

Mandag         Vand:  16.00-17.00

                      Land:  17.15-17.55

Onsdag         vand:   16.00-17.00

                     Land:    17.15-18.00

Fredag          Vand:    16.00-17.00

                      Land:    17.15-17.55
 

Kontakt: 

Katrine Nørfjand

Yasmina Alia